Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Celozrnné špagety s mangoldem

Mangold připravený na způsob špenátu je opravdu vynikající. Má výraznější ořechovou chuť a je lehce nasládlý.

Co budeme potřebovat:  
  • 400g mangoldu
  • 170g celozrnných špaget
  • 200g uzeného tofu
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2PL sojové omáčky Tamari
  • 1/4ČL pepře
  • sůl
  • olivový olej
  • "parmezán" se sezamu a kešu
Celozrnné špagety s mangoldem

Postup:

Celé listy mangoldu vhodíme do odstavené vařící vody a necháme 5 minut. Poté je zcedíme, odřízneme silné stonky a dáme stranou. Zbylé listy nakrájíme.
Uvaříme si celozrnné špagety.
Na troše oleje osmažíme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a nakrájené spařené listy mangoldu. Zlehka solíme a opepříme. Promícháme, přidáme silné stonky mangoldu, přikryjeme pokličkou a 5 minut podusíme.
Celozrnné těstoviny restujeme na troše olivového oleje, přidáme sojovou omáčku a promícháme. Vmícháme hotový mangoldový špenát.
Těstoviny se špenátem nandáme na talíř, posypeme strouhaným uzeným tofu, "parmezánem" a dozdobíme dušenými celými stonky mangoldu.

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

pepř-černý-mletý hrubozrnná-mořská-sůl
Pepř černý mletý Hrubozrnná mořská sůl



Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Celozrnné špagety s mangoldem Celozrnné špagety s mangoldem