Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Souhlasím

Kvašená zelenina-pickles

Co budeme potřebovat:  
  • 1,5kg zeleniny
  • - směs kořenové zeleniny,cibule a zelí (bílé, červené s kombinaci čínského zelí nebo kapusty) výběr záleží na Vás
  • 25g soli
  • koření dle libosti
  • - kmín, kopr, křen, paprika, libeček (čerstvé i sušené), mořská řasa

Např.:

  • 200g mrkve
  • 200g okurek
  • 200g květáku
  • 150g cibule
  • 200g čínského zelí
  • 550g bílého zelí
  • 25g soli
  • kmín, kopr a lněné seminko
Kvašená zelenina-pickles

Postup:

Cibuli nakrájíme na půlkolečka, mrkev a okurku na kolečka, květák na malé růžičky a zelí nakrouháme.
Přidáme sůl a koření. Necháme zavadnout, promačkáme a upěchujeme. Zatížíme. Zelenina musí být ponořená ve vlastní šťávě. Pokud není, dolijeme slanou vodou.
Necháme při pokojové teplotě. Pravidelně kontrolujeme, při kvašení bude zelenina pouštět další šťávu.
Po 4-7 dnech zelenina dosáhne optimální kyselosti. V teplých měsících dříve. Budeme postupně ochutnávat. Záleží na naši chuti. Poté přemístíme do chladu, aby nám dále nekvasila.
Používáme jako přílohu k jídlům, do sendviče, nebo vaření čí zapékání. 

Na tento recept můžete zakoupit Rojikovo koření:

hrubozrnná-mořská-sůl kmín-mletý kopr libeček
Hrubozrnná mořská sůl Kmín mletý Kopr Libeček
hořčičné-semínko
        Hořčičné semínko

Tento recept poskytl portálIveta Ondruchová

Kvašená zelenina-pickles 1 Kvašená zelenina-pickles 2 Kvašená zelenina-pickles 3 Kvašená zelenina-pickles 4 Kvašená zelenina-pickles 5